top of page
Zoeken

Ivy and the Inky Butterfly




In oktober 2017 kwam het geweldige boek Ivy and the Inky Butterfly uit van Johanna Basford en al snel volgende in diverse landen ook het boek in hun eigen taal. Voor ons in Nederland was dat Evy en de gekleurde vlinder. Jammer genoeg voor de mensen die de Nederlandse versie niet hebben weten te bemachtigen, is deze versie niet meer verkrijgbaar. Maar de Engelse versie is nog volop te verkrijgen. En de platen zijn identiek hetzelfde.



Als groot fan van Johanna's werk heb ik beide versies in mijn bezit. De Nederlandse versie staat nog veilig en kleurvrij in mijn kast en inmiddels ben ik al aardig op weg in de Engelse versie.



In de Facebookgroep PerfectSweetColors zijn we met een groepje kleurders aan het begin van dit jaar begonnen aan het project Boek vol 2019. We gaan met de hele groep proberen het boek vol te krijgen voor 31 december 2019. Een behoorlijke opgave maar wel erg leuk en een mooie uitdaging. Iedere 1 of 2 weken wordt er een plaat uitgekozen die we dan allemaal moeten gaan kleuren. Zo blijft iedereen op schema en houden we mekaar een stok achter de rug om ook door te zetten. Ook zin om mee te doen, voeg je dan toe aan de groep! Het boek is weer van geweldige kwaliteit papier gemaakt en is geschikt voor zowel normaal potlood als voor aquarel potloden en stiften. Let wel op Stiften op waterbasis! Alcoholbasis drukken altijd door!

Veel kleurplezier! Chantal van den Dool

12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page